Tästä se alkaa

paiviTänä päivänä allekirjoitin paperit ja sen myötä minusta tuli virallisesti sitoutumaton SDP:n edustaja kunnallisvaalikahinoihin. Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta.

En voi sanoa olevani varsinaisesti poliittisesti kunnostautunut, saati omaavani minkään väristä puoluekantaa, vaan kuvailisin poliittista elämänkatsomustani enemmän riemunkirjavaksi asianyhteydestä riippuen.

Valitsin Joroisten SDP:n kahdesta syystä. Ensinnäkin työ on minulle tärkeää. Jokaisella kansalaisella kuuluisi olla mahdollisuus ansaita asianmukainen toimeentulo omalla työllään, ei erilaisilla tulonsiirroilla. Tätä agendaa SDP ajaa edelleen parhaiten.

Toinen, ehkä jopa tärkeämpi syy on se, että olen vuosikausia seurannut sivusta paikallisia poliittisia toimijoita ja SDP on erottunut edukseen sillä, että heillä on hyvä ”meininki” tapahtumissaan. Heistä huokuu se, että he haluavat tehdä juuri tätä hommaa ja se on heistä aidosti tärkeää ja kivaa. Ja sellaisessa tekemisessä minäkin haluan olla mukana.

Pikaisena henkilöesittelynä voisin tiivistää historiani siihen, että olen äiti, vaimo ja yrittäjä. Minulla on myös kokemusta siitä, miten ollaan eläkeläinen, aikuisopiskelija, työtön ja yksinhuoltaja. Elämä kun ei aina suju suunnitelmien mukaan. Onneksi me elämme yhteiskunnassa, joka ottaa kopin, kun pohja pettää ja mahdollistaa uuden alun.

Niin valtion, kuin kuntien taloudet ovat tiukoilla ja se näkyy jo turvaverkkojen pettävissä rakenteissa. Meillä pitää olla mahdollisuus pitää huolta niistä, jotka eivät siihen kykene itse. Sen voimme mahdollistaa vain työllä.

Joroisten kohdalta yksinkertaistan asian jopa niin pitkälle, että lisäämällä työpaikkoja ja hankkimalla kuntaan veronmaksajia, kaikki muu hoituu itsestään. Kasvavalla äyrimäärällä voimme pitää huolta lapsistamme ja vanhuksistamme heidän ansaitsemallaan tavalla.

Joroisten kunta on suurien haasteiden edessä ja kunnanvaltuutettujen työ ei tule olemaan helppoa. Hokkuspokkustemput eivät auta, vaan on keksittävä järkeviä ja taloudellisesti kestäviä ratkaisuja, joilla rakennetaan ja kehitetään hyvä tulevaisuus kuntalaisilla

Vaikka tehtävä tulee olemaan vaikea, haluaisin olla mukana tekemässä hyviä ratkaisuja, siksi lähdin ehdolle.

 

Päivi Anias

SDP, Sit

 

Kategoria(t): kunnallisvaalit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s