Toimintaa, ei vatulointia

Toimintaa, ei vatulointia

Tämä on motto, joka ajaa minua eteenpäin. Toki harkintaa ja tietoa eri vaihtoehdoista tarvitaan ennen päätöksentekoa, mutta kun tieto on saatu, on toiminnan aika. Se aika on nyt koittanut Joroisissa.

Minä tarjoaisin Joroisille yksinkertaisia isoja ratkaisuja, jotka vaativat selkeää tahtotilaa ja yksimielisyyttä. Kun akuutit talousongelmat on ratkaistu, voidaan keskittyä tulojen jaon suunnista.

Jos minulla olisi taikasauva ja vaikkapa lämpölaitoksen miljoonat käytössä, niin mitä niillä tekisin?

Vetäisin laajakaistan jokaiseen Joroisten torppaan, se on pysyvä, paikallinen sijoitus, joka tulevaisuudessa mahdollistaa monia asioita ja tuo merkittäviä säästöjä.

Rakentaisin risteysalueelle suoramyyntipisteen ja maataloustuotteiden jalostustiloja paikallisille yrittäjille.

Ja antaisin Kaitaisten kyläkoululle mahdollisuuden, mielellään muillekin, mutta se taitaa olla ja mahdotonta.

Valinnoille on mielestäni hyvät perusteet. Joroinen on nyt hankalien aikojen edessä. Itsenäisenä ja toimivana kuntana pysyminen vaatii raskaita toimia, mutta säästäminen ja leikkaaminen eivät voi olla ainoa vaihtoehto. Nyt on aika hakea kasvua, muuallakin kuin juhlapuheissa. Työpaikkojen mahdollistaminen ja yritysten toimintaedellytysten parantaminen on kuin panisi suoraan rahaa kuntapankkiin. Työpaikkojen ja uusien asukkaiden kautta saadut verotulot mahdollistavat peruspalveluiden ylläpidon.

On tutkittu, että ihmiset haluavat asua maaseudulla, kunhan elämisenedellytykset löytyvät. Työt, koulut, hoitopaikat, kaiken arkisen toimiminen on oikeasti tärkeää. Työpaikat, yritykset ja uudet asukkaat eivät putoa taivaasta, vaan se vaatii optimoitua markkinointia ja kunnan houkuttelevuuden lisäämistä. Tässä asiassa Joroisten kunnalla olisi paljon petraamisen varaa.

Toinen minulle tärkeä asia on varhainen puuttuminen epäkohtiin. Muun muassa työttömyyden ja yksinäisyyden aiheuttama syrjäytyminen on topattava heti alkuunsa. Ongelmat ovat siitä jänniä, että ne pitävät toistensa seurasta ja mukaan juhliin tulevat helposti alkoholiongelmat, perheväkivalta ja monet muut vähemmän toivotut vieraat.

Yksi syrjäytynyt voi poikia elämässään ison kasan ongelmia ja tulla yhteiskunnalle todella kalliiksi. Toisaalta yksi oikein ajoitettu tönäisy toiseen suuntaa voi muuttaa kaiken. Kun ongelmaan tartutaan varhain, niin selvitään yleensä vähällä ja mitä syvemmälle ihmisen annetaan ongelmiinsa upota, niin sitä vaikeampaa ja kalliimpaa sieltä on kangeta ylös. Kunnan tehtävä on tarjota erilaisia kanavia avun etsintään. Mutta myös meillä tavan kuntalaisilla on tehtävä, meidän pitää pikkuisen katsoa toistemme perään. Ja kun näkee, että jollakin on asiat huonosti niin eihän kuljeta ohi toisaalle katsoen, eihän?

Kun jokainen hoitaa tonttinsa hyvin, voi koko kunta, ja sitä kautta koko kansakunta hyvin. Yksinkertaista matematiikkaa, mutta hankala käytännössä toteuttaa.

Me asumme maassa, jossa jokaisella on mahdollisuus. Maassa, jossa ongelmissa autetaan, yritetään jatkossakin pitää se sellaisena.

Päivi Anias
Kunnallisvaaliehdokas
Äiti, vaimo ja yrittäjä

 

 

Kategoria(t): kunnallisvaalit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s